Vår på Lagnö Gård

Nu är det som vackrast här på Lagnö Gård och på förskolan här! Här är en hälsning från förskolan! Välkomna hit!

 

Välkommen till Lagnö Barn!

Lagnö barn är en liten förskola med 24 heltidsplatser och ligger ca 5 min utanför Trosa.

Här på Lagnö barn har vi närhet till skog, hav och ängar. Vår närmsta granne är Lagnö gård där det bor får och höns. Ett av våra viktigaste vårtecken är när fåren får sina små lammungar.

På Lagnö barn arbetar 5 pedagoger och vi har en kokerska som lagar all vår mat från grunden. Vi tycker det är viktigt med närproducerat och ekologiskt. Sommartid odlar vi gärna våra egna grönsaker.

På vår övervåning huserar fyra- och femåringar tillsammans med eventuella fritidsbarn. På undervåningen finner ni ett, två- och treåringarna. Vi barn får alltid möjlighet att utvecklas som egen person, individuellt och i grupp. Förskolan följer, precis som de kommunala förskolorna, läroplanen. Varje för- och eftermiddag tillbringar vi utomhus oavsett väder. Gården är stor och det finns massor av spännande saker att upptäcka varje dag.

Lagnöbarn är ett föräldrakooperativ vilket innebär att våra föräldrar hjälper till i den dagliga verksamheten ca 2 halvdagar per termin. Något som vi barn uppskattar väldigt mycket.

Kontaktuppgifter hittar du här!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.