Lagnö Gård, Trosa

Lagnö Gård är beläget på en av Sveriges vackraste platser i Sörmland. Nära havet, nära skogen, nära åkrar och ängar, nära by och stad. Antalet som bor här varierar från år till år, just nu mellan 12 och 15 personer. Lagnö Gård i sin nuvarande form firade 2011 – 30 år. Då köptes gården för att skapa ett kollektivt boende med arbetsplatser och dagis.

Här har under åren ett tjugotal barn vuxit upp och en del människor kommit och gått, medan andra är kvar från starten. Här finns nu 7 boningshus, två lador, ett vandrarhem med filmverksamhet och en föräldrakooperativ förskola. Här finns också hästar, får, höns, hundar och katter. Här finns också ett stort antal människor som tycker det är viktigt med gemenskap, miljö, djur och natur, kultur, samhälle och politik, livets alla möjligheter och hur vi lever det. Lagnö Gård är idag en bostadsrättsförening.
Vi äger och tar hand om hela gården tillsammans, vilket inkluderar skötsel av mark, hus, lador och våra gemensamma får. Vi har tidigare haft gemensamma måltider, dock inte just nu. Däremot firar vi i stort sett alla högtider tillsammans nyår, valborg, midsommar etc. Det är också en självklarhet att finnas för varann när det behövs både socialt och rent praktiskt.

Vi håller nu på att titta på hur ett nytt, småskaligt boende byggt på gemenskap, delaktighet och miljömedvetenhet skulle kunna se ut! Är du intresserad? Titta in på Lagnö Bo’s hemsida: www.lagnobo.se

På Lagnö Gård finns en hel del verksamheter. De kan du hitta här:
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s