Husprogram

Vi har under arbetet haft hjälp av Gunilla Rombo från Asmussens Arkitektgrupp.
Det fanns flera skäl att vi bad dem om hjälp. Rent praktiskt så finns de i närheten, vilket naturligtvis underlättar möten och träffar.

De har ritat flera byggnader i närheten, både i Trosa, Gnesta och Järna. Byggnader med en arkitektur som tilltalat oss. De strävar också efter en sund miljö för både kropp och själ. De har även ett helhetsperspektiv som passar oss och ligger i linje med vårt projekt.

Gunilla Rombo har hjälpt oss att lägga upp arbetet, vilket varit oerhört värdefullt.Som grund för arbetet har vi påbörjat ett rumsfunktionsprogram. Där tittar vi bland annat på vilka rum vi vill ha, vad för funktioner det är tänkt för och vilka rum som ska ligga i anslutning till vilka. Vi ska också titta på utrustning och material.

Utöver detta har vi med Gunilla Rombos hjälp tittat på markförhållanden och diskuterat hur olika placeringar påverkar husets samverkan med natur och med andra verksamheter.
Vi har fått råd inför det fortsatta arbetet, vilka olika områden vi ska titta på.

Gunilla Rombo har efter detta gjort en första ytstudie. Där vi faktiskt ser hur det skulle se ut till ytan och hur man skulle kunna placera det. Ju mer vi kan diskutera fram, ta reda på och skriva ner i rumsfunktionsprogrammet ju bättre grund finns för den utredningsskiss som är målet.

Rumsfunktionsprogram

Mark och placering

Ytstudieskisser

Asmussens Arkitektgrupp

Annonser

En kommentar till Husprogram

  1. Ping: Första skisserna klara! | Lagnö Seniorboende

Kommentarsfältet är stängt.